تکنیک های درخواست افزایش حقوق | چگونه درخواست افزایش حقوق دهیم؟


19 مرداد 1403

تکنیک های درخواست افزایش حقوق | چگونه درخواست افزایش حقوق دهیم؟

یکی از مسائلی که اغلب کارمندان و کسانی که برای مدیران کار می‌کنند وجود دارند، دغدغه افزایش حقوق است. بسیاری از ما بلد نیستیم چطور درخواست افزایش حقوق بدهیم که مؤثر واقع و منجر به افزایش حقوق شود. در این مقاله از وبسایت رسمی وحید حاجی زاده روش‌هایی کاملاً ایرانی و کاربردی برای این درخواست را خدمت شما ارائه کرده‌ایم تا بتوانید جایگاه خود در سطح سازمان یا شرکتتان ارتقا بدهید.

قبل از درخواست افزایش حقوق چه کنیم؟

اولین گام قبل از این که ما اصلاً به افزایش حقوق فکر کنیم این است که به چند سؤال مهم و کلیدی پاسخ دهیم. در این بخش از نوشته دقیقاً به همین موضوع می‌پردازیم تا بتوانیم درخواستی مطرح کنیم که تا حد امکان با آن موافقت شود.

  1. من چه کار خاصی انجام می‌دهم که لایق افزایش حقوق باشم؟
  2. تفاوت من با سایر کارمندان چیست؟
  3. مبلغ دریافتی در صنعتی که در آن حضور دارم در چه حدودی است؟
  4. من چه ارزش و یا درآمدی را در سازمان ایجاد کرده‌ام که درخواست افزایش حقوق دارم؟

اگر به این سؤالات پاسخ دادیم و احساس کردیم که واقعاً لایق افزایش حقوق هستیم، آنگاه شاید لازم باشد که به ادامه مقاله توجه کنیم اما اگر واقعاً فاقد شرایط هستیم، لازم است که اول ارزشی ایجاد کنیم تا پاسخ به سؤالات بالا، پاسخ خوبی باشد و بعد از آن به افزایش حقوق فکر کنیم.

درخواست افزایش حقوق شفاهی باشد یا کتبی؟

سؤال دیگری که باید حتماً به آن پاسخ بدهیم این است که آیا درخواست افزایش حقوق به صورت کتبی باشد یا شفاهی؟ پاسخ این سؤال کاملاً به این بستگی دارد که در سازمان شما چه ادبیاتی حاکم است؟!

مثلاً اگر در موسسه ما (بیشتر از یک نفر) کسی درخواست خود را مکتوب بنویسد، خنده‌دار خواهد بود؛ درعین‌حال اگر فردی در سازمانی بزرگ با فرهنگ کتبی، درخواست شفاهی مطرح کند، کارش به هیچ جایی پیش نمی‌رود.

بنابراین شما باید توجه کنید که:

  1. فرهنگ سازمانی شما چگونه است؟
  2. علاقه مدیر شما به چه روشی بیشتر است؟
  3. توانمندی شما در کدام مورد بیشتر و قوی‌تر است؟
  4. سایر همکاران چه روشی را انتخاب کرده اند که نتیجه گرفته‌اند؟

تکنیک های درخواست افزایش حقوق

تا می‌توانید کوتاه صحبت کنید

از دیگر نکاتی که باید توجه داشته باشید این است که صحبت‌های طولانی همه را خسته می‌کند. این که می‌گویم طولانی، فکر نکنید منظورم یک ساعت است! حتی اگر شما صحبتتان به 5 دقیقه طول بکشد، ممکن است خسته‌کننده به نظر برسد!

بنابراین مطمئن باشید که پر حرفی، مقدمه‌چینی طولانی و.. نه تنها هیچ کمکی به شما نمی‌کند بلکه عموماً باعث خستگی ذهنی و مقاومت مدیر علیه درخواست شما می‌شود.

شرایطی نداشته باشید که به شما گیر بدهند

از دیگر نکاتی که باید به آن توجه داشته باشیم این است که شرایطی نداشته باشیم که مدیر بتواند در حین درخواست به ما گیر بدهد و یا اشکالی به ما وارد کند. به‌عنوان‌مثال مراقب موارد زیر باشید:

  • لباس نامرتب به تن نداشته باشید
  • مراقب باشید بوی نامطبوع و … ندهید
  • دم یک خرابکاری بزرگ که اخیراً انجام داده‌اید درخواست ندهید
  • وقتی کارهای عقب افتاده زیادی دارید برای این کار سراغ مدیر نروید
  • وقتی امروز دیر رسیده‌اید، درخواست افزایش حقوق ندهید!

پیشنهاد بدون ریسک بدهید!

یکی از بهترین کارهایی که می‌توان برای درخواست افزایش حقوق مطرح کرد، پیشنهاد‌های بدون ریسک است. این پیشنهادها عموماً در سازمان‌های کوچک و چند نفره امکان پذیر است و به این صورت است که شما درخواست خود را به صورت یک پیشنهاد بدون ریسک مطرح می‌کنید. مثلاً می‌توانید بگویید: اگر من سود فروش محصولات را این ماه 5 میلیون افزایش دادم شما هم حقوق من را 40 درصد افزایش بدهید و اگر هم کمتر از این مقدار بود که هیچ! یعنی با این شرط، شرایطی ایجاد می‌کنید که مدیر احساس کند در هر دو صورت برنده خواهد شد.

رنگ و بوی تهدید را حذف کنید

همه تلاشتان در فرآیند درخواست افزایش حقوق باید این‌طور باشد که رنگ و بوی تهدید ندهد. این که مدیر احساس کند شما او را تهدید کرده‌اید و یا می‌خواهید تهدید کنید تا باج بگیرید، باعث می‌شود که هرچه سریع‌تر به دنبال جایگزین شما باشد؛ چون می‌داند که اگر این امتیاز را به شما بدهد و با درخواست شما موافقت کند، بازهم ممکن است دو روز دیگر چنین درخواستی داشته باشید!

پس دقت کنید که در زمان‌های بحرانی و حساس که سازمان به شما وابسته است این موضوع را بیان نکنید و حتماً حاشیه امنیتی قرار دهید. حتی اگر برایتان قطعی است که می‌خواهید کار را رها کنید، بازهم لازم است که این حس را بدهید که من قصد باج‌گیری ندارم.

ابراز سپاس، داشته باشید

در صحبت‌هایتان به این نکته اشاره کنید که از کار کردن در این شرکت بسیار سپاس‌گذار و قدردانید و در هرصورت تلاشتان را برای پیشرفت کاری شرکت انجام می‌دهید.

اگر برای افزایش حقوق نه شنیدیم چه کنیم؟

احتمالاً اگر مطالب بالا را درست و کامل رعایت کنید، پاسخ با درخواست افزایش حقوق شما مثبت خواهد بود؛ اما این که بخواهیم پاسخ صد درصد بگیریم ممکن نیست! به همین دلیل باید آماده جواب منفی باشیم. در چنین شرایطی من چند راهکار برای شما دارم.

پرخاش نکنید: این که بعد از نه شنیدن ناراحت شوید، حس بسیار بدی برای مدیر شما ایجاد می‌کند و احساس می‌کند که شما بیشتر دردسر هستید تا یک کارمند مفید!

درخواست راهنمایی کنید: از دیگر تکنیک‌های فوق حرفه‌ای برای افزایش حقوق این است که بعد از نه شنیدن از مدیر تشکر کنیم و بگوییم که می‌شود من را راهنمایی کنید که چطور باید عمل کنم تا بتوانم نظر شما را جلب کنم؟ آیا فعالیت بیشتری باید انجام بدهم و یا این که کارهایی را نباید انجام بدهم؟

حتی اگر با تکنیک دوم موافقت نشد، شما در پایان صحبت باید بگویید که من تمام تلاشم را می‌کنم که با نحوه عملکردم و تلاش بیشترم و مفید کار کردنم، شما این احساس را داشته باشید که من فرد مناسبی برای افزایش حقوق هستم. با تشکر.

اگر برای افزایش حقوق پاسخ مثبت گرفتید…

و خبر خوب این که اگر با درخواست افزایش حقوق شما موافقت شد، ضمن تشکر از مدیر، باید حس خوبی را به او منتقل کنید و چه حس خوبی بهتر از این که به او بگویید من تمام تلاشم رو می‌کنم که شما رو از لطفی که به من کردید پشیمان نکنم و جبران کنم.

حالا چه اضافه حقوق گرفتید و چه نگرفتید یک اصل مهم و کلیدی یادتان باشد. اصلی که به خیلی‌ها از جمله من، کمک شایانی کرد و امیدوارم که برای شما نیز مؤثر باشد. این اصل می‌گوید که اگر به اندازه حقوقتان کار می‌کنید، هیچ‌گاه رشد نخواهید کرد. بنابراین همیشه تلاش خود را برای بهتر شدن و بیشتر بودن و مثبت یک بودن انجام دهید…

  

متن نامه درخواست افزایش حقوق

نمونه 1

بسمه تعالی
جناب آقای ……………….
رییس محترم ……..
موضوع : تقاضای افزایش حقوق

با سلام و احترام
بدینوسیله به استحضار آن مقام محترم می رساند نظر به افزایش حقوق کارکنان در سال جدید، تا کنون حقوق اینجانب افزایشی نداشته است. لذا از آن مقام محترم تقاضا دارم درصورت صلاحدید دستورات لازم درخصوص افزایش حقوق اینجانب را به امور اداری صادر فرمایند.

پیشاپیش از بذل محبت و همکاری صمیمانه جنابعالی کمال تشکر را داشته و امیدوارم با توکل بر خداوند متعال و مدیریت مدبرانه حضرتعالی و تلاش تمامی همکاران گرامی در رسیدن به اهداف عالیه شرکت، موفقیت روز افزون حاصل گردد.

نام و نام خانوادگی
امضا کارمند



نمونه 2

جناب آقای……

با عرض سلام و ادب، ضمن تشکر و قدردانی از محبت‌های همیشگی شما به استحضار می‌رساند، افزایش روزافزون نرخ تورم و تحمیل آن به قشر کارمند، تناسب دخل ‌و خرج خانواده را به‌ هم‌ ریخته که متاسفانه دریافتی جاری به هیچ‌وجه حداقل نیازهای اولیه را نیز تامین نمی‌نماید.

لذا خواهشمندم با توجه به این که این‌جانب منبع درآمد دیگری غیر از این شرکت برای تامین معاش خود و خانواده ندارم، عنایت فرموده و دستور تجدید نظر را در حقوق دریافتی بنده، امر به ابلاغ فرمایید.

ضمن تشکر فراوان، باشد که این لطف جنابعالی دلگرمی پشتکار و ارتباط خوب من را با این مجموعه چندین برابر نماید.

نام و نام خانوادگی
امضا کارمند


 

مقاله‌های مرتبــط
نــــظرات شمــــا
ثبت نظر شما